Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον απολογισμό της πρυτανείας του Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Όταν ο Θ. Φορτσάκης ανέβηκε στο βήμα, ομάδα περίπου τριάντα φοιτητών, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ιδίου, αλλά και της διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών.

Ο κ. Φορτσάκης δήλωσε: «Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω. Ένας από τους στόχους της πρυτανείας μου θα είναι να μην ξαναζήσει το πανεπιστήμιο μια τέτοια κατάσταση».

Η δήλωση του νέου πρύτανη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέρος του ακροατηρίου.

Ο απερχόμενος πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης είχε αναφερθεί στη θητεία του.

Ο Θ. Πελεγρίνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του, κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα που έπληξαν το ΕΚΠΑ» και για «εξαθλίωση του ιδρύματος». «Ουδέποτε κατά το παρελθόν, σε εποχή ειρήνης, το ίδρυμά μας γνώρισε τέτοια φαινόμενα για την εμφάνιση των οποίων αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις με την ανεύθυνη πολιτική που ακολούθησαν», σημείωσε.

Ο απερχόμενος πρύτανης επισήμανε ότι δεν χάθηκε ούτε μια ώρα διδασκαλίας από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι φοιτητές εναντίον του νόμου- πλαισίου για τα ΑΕΙ και του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και για τη στήριξη των απεργών διοικητικών υπαλλήλων.