current views are: 5

6 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση19:40

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις εξής περιοχές:

Δημοσίευση 19:40’
αρθρο-newpost

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αφορά τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος και Σαμοθράκη, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσος)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος)

– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική)

– Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος),

– Περιφέρεια Αττικής,

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία)

Οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


σχετικα αρθρα