current views are: 1

28 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:12

Όλες οι αλλαγές στις συγκοινωνίες

Σε ισχύ από τη Δευτέρα μπαίνουν οι νέες μειωμένες τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, με το ενιαίο εισιτήριο να κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ

Δημοσίευση 14:12’
αρθρο-newpost

Σε ισχύ από τη Δευτέρα μπαίνουν οι νέες μειωμένες τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, με το ενιαίο εισιτήριο να κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ

Σε ισχύ από τη Δευτέρα μπαίνουν οι νέες μειωμένες τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, με το ενιαίο εισιτήριο να κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ. Ωστόσο μειώνεται η διάρκεια του εισιτηρίου από τη μιάμιση ώρα που είναι σήμερα στα 70 λεπτά.

Ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  παρουσίασε σήμερα το εισιτήριο ένα ευρώ το 24ωρο, με αφορμή τη μείωση της τιμής της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα 30 ευρώ τον μήνα. Εξού και η καμπάνια «Με 1 ευρώ την ημέρα κινούμαι απεριόριστα στην πόλη».

Με το νέο σύστημα καταργείται η δεύτερη επικύρωση του εισιτηρίου, γεγονός που σημαίνει πως αν ένας επιβάτης μετεπιβιβαστεί σε δεύτερο μέσο μεταφοράς και δεν έχει φτάσει ακόμα στον προορισμό του μέσα στα 70 λεπτά της ώρας, θα πρέπει να ακυρώσει και δεύτερο εισιτήριο.

Το πλάνο των άλλαγών για τις συγκοινωνίες

Α. Αύξηση των εσόδων

Ανάπτυξη της εμπορικής πολιτικής του Ομίλου για:

– Αύξηση της διείσδυσης της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα.

– Προσέλκυση περισσότερων επιβατών στις αστικές συγκοινωνίες.

– Καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

– Αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων Ομίλου.

Πρωτοβουλίες για την λαθρεπιβίβαση

– Μπάρες εισόδου στα λεωφορεία, επέκταση της εφαρμογής του μέτρου «είσοδος-μόνο-από-τη-μπροστινή-πόρτα»: σταδιακή εφαρμογή του μέτρου μέσα στους επόμενους μήνες.

– Δημιουργία Ενιαίου Σώματος Ελεγκτών του Ομίλου. Ήδη έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση ελεγκτών από το ΚΕ.ΜΕ.Α. Επίσης, προωθείται η ιδέα της δημιουργίας ειδικού σώματος Urban Transport Police για τον καλύτερο έλεγχο και την ασφάλεια του δικτύου.

– Ανασχεδιασμό του συστήματος παραγωγής και διανομής εισιτηρίων και καρτών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του εισιτηρίου e -voucher και mobile ticketing.

Ποια εισιτήρια μειώνονται 

– Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70 ευρώ), σε 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ). Το νέο ενιαίο εισιτήριο ισχύει για 70 λεπτά από την επικύρωσή του και δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

– Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ), σε 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ). Με τη νέα μηνιαία κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, οι επιβάτες– μόνιμοι χρήστες των «Συγκοινωνιών Αθηνών» θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, με ένα ευρώ την ημέρα.

– Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 450 ευρώ σε 320 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

– Η τιμή της μηνιαίας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 140 ευρώ (μειωμένη 70 ευρώ), σε 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ).

– Η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 1000 ευρώ σε 450 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 225 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Τα νέα εισιτήρια

– Εισιτήριο πέντε ημερών το οποίο ισχύει για πέντε πλήρη 24ωρα, αξίας 10 ευρώ, το οποίο δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

– Τρίμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

– Τρίμηνη Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας 130 ευρώ (μειωμένη 65 ευρώ), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

– Εξάμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

– Εξάμηνη Κάρτα Αεροδρομίου αξίας 230 ευρώ (115 ευρώ, μειωμένη), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Καταργούνται τα εξής εισιτήρια

– Το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ).

– Το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας 14 ευρώ.

– Η Μηνιαία Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 20 ευρώ (μειωμένη 10 ευρώ).

– Η Ετήσια Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, και τραμ, αξίας 200 ευρώ.

– Η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων.

Παραμένουν

– Το ημερήσιο εισιτήριο αξίας 4 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

– Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου, αξίας 5 ευρώ (μειωμένο 2,50 ευρώ).

– Τα εισιτήρια του μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) 8 ευρώ – μειωμένο 4 ευρώ και δύο και τριών ατόμων 14 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα και μετ’ επιστροφής σε διάστημα μίας εβδομάδας (από 48 ώρες) αξίας 14 ευρώ. Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν και στα λοιπά μέσα του Ομίλου ΟΑΣΑ για 70 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.

– Το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη- Κάντζα- Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας 6 ευρώ (μειωμένο 3 ευρώ).

– Το «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας 20 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

– Το «7ημερο εισιτήριο Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ.

Νέες γραμμές λεωφορείων

– Οι κάτοικοι του δήμου Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού θα μπορούν να μετακινούνται πλέον, από και προς τον σταθμό Ανθούπολης, μέσω τροποποίησης της διαδρομής των υπαρχουσών γραμμών 704 και 747. Οι γραμμές αυτές καταλήγουν σήμερα περίπου στο κέντρο της Αθήνας (σταθμός μετρό Αττική). Με τον νέο σχεδιασμό θα καταλήγουν στον σταθμό μετρό Ανθούπολης, ώστε με τη συνδυασμένη χρήση λεωφορείων και μετρό να επιτυγχάνεται γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε όλες τις περιοχές που εξυπηρετούνται από το δίκτυο μετρό.

– Ιδρύεται γραμμή από Αχαρνές προς το νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων Κηφισιάς, ώστε να εξασφαλίζεται η σύνδεση των κατοίκων των περιοχών Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Α. Λιοσίων, Αγ. Αναργύρων με το νοσοκομείο.

– Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 444 ώστε να συνδέεται απευθείας η περιοχή Άνω Πατησίων, Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας με το σταθμό Ειρήνη και το ΟΑΚΑ.

– Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 420 ώστε να συνδέει τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού με τον σταθμό μετρό Αγ. Αντωνίου για τη ταχύτερη μετακίνηση των ταξιδιωτών. Η τροποποίηση αυτή της γραμμής 420 θα έχει επιπλέον ως αποτέλεσμα την απευθείας σύνδεση του άξονα της λεωφ. Κηφισού (Δυτ. Αθήνα) με το δίκτυο μετρό.

Αλλαγές σε λεωφορεία σε στάσεις μετρό

– Η γραμμή Α4 θα συνδέει τις περιοχές Άνω Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Κ. Ηλιούπολης με τον σταθμό Αγ. Δημητρίου.

– Η γραμμή Β8 τις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης με τον σταθμό Άνω Πατησίων.

– Η γραμμή Γ10 τις περιοχές Ανάκασας, Αγ. Αναργύρων με τον σταθμό Κάτω Πατησίων.

– Η γραμμή Α16 τη περιοχή Ελευσίνας με τον σταθμό Αιγάλεω μέσω της Ιεράς οδού.

– Παράλληλα η γραμμή 154, η οποία συνδέει σήμερα τη περιοχή της Βούλας- Άνω Γλυφάδας με τον σταθμό μετρό Αγ. Δημητρίου, τροποποιείται και θα καταλήγει στον σταθμό μετρό Ελληνικού.


σχετικα αρθρα