Αρνητική ήταν η απάντηση της ΟΤΟΕ στην πρόκληση των τραπεζιτών που ζητούν μειώσεις αποδοχών στα κατώτατα επίπεδα των μισθών, στο Γενικό της Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, επικυρώνοντας την απάντηση που έδωσε στους τραπεζίτες η διαπραγματευτική ομάδα στην συνάντηση των δύο πλευρών την 1η Απριλίου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, επεσήμανε "την ανάγκη υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο του κλάδου, διεκδικώντας αποφασιστικά την προστασία της απασχόλησης στις Τράπεζες και την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, ο οποίος αμφισβητείται από τους τραπεζίτες με πρόσχημα τις επιταγές του μνημονίου και τις εντολές της Τρόικας".

Στη κατεύθυνση αυτή, η ΟΤΟΕ όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της "θα αντισταθεί στις επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις Τράπεζες, είτε σε κλαδικό, είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο και θα απαντήσει αποφασιστικά σε όσους μεθοδεύουν την απαξίωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων¨.

"Η προκλητική ενέργεια της Διοίκησης της Γενικής Τράπεζας, που προσέφυγε στον ΟΜΕΔ ζητώντας μειώσεις κατά 10% των αποδοχών των συναδέλφων μας, πέρα από την αυτονόητη και ομόφωνη καταδίκη από το Γενικό Συμβούλιο, θα αντιμετωπισθεί σε όλα τα επίπεδα πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων στην Γενική Τράπεζα, που αμφισβητούνται προκλητικά και παράνομα από τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Ακόμα, η ΟΤΟΕ θα ζητήσει συνάντηση με τη Κυβέρνηση (μαζί με τη ΓΣΕΕ), "η οποία οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο θέμα αυτό, που αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των τραπεζιτών οι οποίοι αποθρασύνονται από την πολιτική που εφαρμόζεται".


TAGS