Το αίτημα των προφυλακισμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Κούζηλου στον εισαγγελέα επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού έγινε ομόφωνα δεκτό από τον εισαγγελικό λειτουργό, τη διευθύντρια και την κοινωνική λειτουργό, κι έτσι θα μεταχθούν από τον Κορυδαλλό για να παραστούν στην ορκωμοσία τους ως δημοτικοί σύμβουλοι. 

Να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά. Οι προφυλακισμένοι θα πάνε στον τόπο ορκωμοσίας τους συνοδεία περιπολικών και αυτοκινήτων της Ασφάλειας και με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψουν στα κελιά τους.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μεταχθεί σήμερα στον Δήμο Αθηναίων υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση, αλλά χωρίς χειροπέδες, όπως τελικά διευκρινίστηκε, για να μπορέσουν να ορκιστούν. 

Η Χρυσή Αυγή μάλιστα ετοιμάζει και διαμαρτυρία συμπαράστασης, ενώ η ορκωμοσία έρχεται συγκυριακά μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις του Έθνους με ένα ηχητικό ντοκουμέντο με «πρωταγωνιστή» μεταξύ άλλων τον κ. Κασιδιάρη όπου βεβηλώνεται η μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με κοινή τους ανακοίνωση, οι Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος διέψευσαν το δημοσίευμα της εφημερίδας  σχετικά με το αποκρουστικό ηχητικό ντοκουμέντο στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τόνισαν ότι θα κινηθούν νομικά, ωστόσο το ηχητικό αποτελεί αναμφισβήτητα στοιχείο. 

Την ίδια στιγμή, φραστικά επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιρατσιστικών - αντιφασιστικών οργανώσεων σημειώθηκαν χθες πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου, στον περίβολο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. 

Ομάδα μελών της Χ.Α. που είχε εισέλθει από νωρίς στον περίβολο υποδέχτηκε με χειροκροτήματα τον περιφερειακό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής Νίκο Χρυσομάλλη φωνάζοντας συνθήματα. Κάτω από τις αποδοκιμασίες αντιφασιστών υπέγραψε στο πρωτόκολλο ορκωμοσίας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Ο Γιάννης Μπουτάρης καρφίτσωσε στο πέτο ένα φέιγ βολάν, που είχε πάνω του το εξάκτινο αστέρι και έγραφε "Jude", δηλαδή Εβραίος, το οποίο κυκλοφόρησε η δημοτική σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, ως απάντηση στην παρουσία δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο φέιγ βολάν κρατούσαν στα χέρια τους και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, που είχαν καταλάβει το ένα θεωρείο και είχαν ανοίξει πανό. 

ΑΝ. ΓΑΛ.