current views are: 1

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση07:19

Ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τους κατόχους κυνηγετικών όπλων

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησαν σε ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών και κατόχων κυνηγετικών όπλων. Πιο συγκεκριμένα έγιναν ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν στην έκδοση και ανανέωση των αδειών τους.

Δημοσίευση 07:19’
αρθρο-newpost

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησαν σε ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών και κατόχων κυνηγετικών όπλων. Πιο συγκεκριμένα έγιναν ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν στην έκδοση και ανανέωση των αδειών τους.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησαν σε ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών και κατόχων κυνηγετικών όπλων. Πιο συγκεκριμένα έγιναν ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν στην έκδοση και ανανέωση των αδειών τους.

Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τα εξής

-Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

-Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, με δική τους πρωτοβουλία, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, από την ημερομηνία λήξης της αδείας και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

-Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία, μετά το πέρας της διετίας από την ημερομηνία λήξης της αδείας τους και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ, που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις, εφόσον δεν έχουν πριν με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστεί από αρμόδια Αρχή για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

-Οι κάτοχοι των κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξει η ισχύς της, θα έχουν νομικές συνέπειες, εάν μετά το πέρας της διετίας δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστούν ή ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές για παράνομη κατοχή. Στην περίπτωση αυτή θα κινείται αυτεπάγγελτα από τις Αστυνομικές Αρχές η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

 


σχετικα αρθρα