current views are: 2

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση07:51

Αναγκαστική προσγείωση για το Εμπραέρ που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών.

Δημοσίευση 07:51’
αρθρο-newpost

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών.

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο, οι πιλότοι του Εmbraer Legacy 484 διαπίστωσαν ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του δεξιού ανεξήνεμου και ζήτησαν άδεια για να προσγειωθούν εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.

Στη συνέχεια, προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Embraer 209 για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στο Μιλάνο. Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τζαμιού. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος πήγαινε με το κυβερνητικό αεροσκάφος από την Άγκυρα, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Μιλάνο για να συμμετάσχει στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση (GYMNICH) των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.