Σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά ήταν οι δύο -ελληνικής υπηκοότητας- δράστες της ληστείας σε κατάστημα εμπορίας κρεάτων χθες το βράδυ στον Κολωνό.

Κατά την ένοπλη συμπλοκή έπεσε νεκρός ο ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος συνεργός του.

Το κατάστημα ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση, επειδή την τελευταία εβδομάδα είχαν γίνει άλλες δύο ένοπλες ληστείες. Για τον λόγο αυτό παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με πολιτικά, κάτι που, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εφαρμόζεται σε ειδικές περιπτώσεις παρακολούθησης στόχων.

Οι αστυνομικοί είδαν τους δύο δράστες να σταματούν έξω από το κατάστημα με μια κλεμμένη μοτοσικλέτα και να μπαίνουν μέσα, καλυμμένοι ο ένας με μαντήλι στο πρόσωπο και ο άλλος με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι.

Οι δράστες, με την απειλή πιστολιών άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και βγήκαν από το κατάστημα, όπου οι δύο αστυνομικοί, που δεν διακρίνονταν λόγω της πολιτικής περιβολής, τους κάλεσαν να παραδοθούν.

Τότε όμως, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας πυροβόλησε εναντίον τους και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο 34χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη σε μικρή απόσταση μετά από καταδίωξη. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.