Ενεργοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό.

Θα εκτείνεται από τη Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη έως την Πλατεία Ελευθερίας και θα ισχύει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των καταστημάτων –και όχι τις αργίες.

Σύμφωνα με το δήμο, στόχος είναι η απελευθέρωση πολύτιμων θέσεων στάθμευσης, οι οποίες καταλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων από μόνιμα σταθμευμένα αυτοκίνητα, από επαγγελματίες και εργαζόμενους στην περιοχή, καθιστώντας αδύνατη την εξεύρεση θέσης από δημότες που θέλουν να εξυπηρετηθούν στο κέντρο της πόλης.

Το κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται από τα περίπτερα της περιοχής κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης διάρκειας 2 ωρών προς 1 ευρώ.

Τον έλεγχο και την εποπτεία του συστήματος θα έχει το γραφείο κοινόχρηστων χώρων του Τμήματος Περιβάλλοντος. Ήδη το εν λόγω τμήμα έχει προχωρήσει στην έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων με ανακοινώσεις στην περιοχή.

«Για τη διευκόλυνσή τους, θα υπάρξει περίοδος χάριτος μιας εβδομάδας και για μια παράβαση ανά αυτοκίνητο, κατά την οποία δεν θα κόβονται κλήσεις αλλά θα υπάρχει προειδοποίηση», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.