current views are: 3

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:10

Στο άψε- σβήσε η ορκωμοσία Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου στο δήμο Αθηναίων (φωτό)

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Δημοσίευση 14:10’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε με κλούβα των ΜΑΤ και συνοδεία αστυνομικών στις εγκαταστάσεις του Αθήνα 9.84 με ειδική άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. Λίγο μετά έφτασε και η κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Η ορκωμοσία έγινε εν μέσω αντιδράσεων από μέλη της Χ.Α. αλλά και αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας. 

Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα χωρίς να έχει πρόσκληση. Τελικώς, δεν του επετράπη η είσοδος και περιορίστηκε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι συνοδοί.

Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και οι αριστερές παρατάξεις ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, και οι υπόλοιπες με θρησκευτικό όρκο.

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο “συμβόλαιο” που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη».

Και πρόσθεσε:

Δηλαδή, αγώνας για μία Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».


σχετικα αρθρα