current views are: 1

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση15:43

Ιδρύεται φορέας διατήρησης αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων

Τη δημιουργία ενός φορέα για τη διατήρηση αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προβλέπει νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Ενέργειας.

Δημοσίευση 15:43’
αρθρο-newpost

Τη δημιουργία ενός φορέα για τη διατήρηση αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προβλέπει νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Ενέργειας.

Τη δημιουργία ενός φορέα για τη διατήρηση αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προβλέπει νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Από την κοινοτική νομοθεσία επιβάλλεται η διατήρηση αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων (αργού και προϊόντων), «προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της εσωτερικής αγοράς σε περιόδους σοβαρών διαταραχών του εφοδιασμού», για διάστημα τουλάχιστον 90 ημερών.

Με τις τροποποιήσεις στη νομοθεσία και με Προεδρικό Διάταγμα που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, ιδρύεται Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Ελληνικός Κεντρικός Φορέας Διατήρησης Αποθεμάτων Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΚΦΔΑ ΑΕ) και με σκοπό την απόκτηση, διατήρηση και πώληση αποθεμάτων πετρελαίου.

Υπόχρεοι για την τήρηση των αποθεμάτων είναι οι εισαγωγείς αργού και προϊόντων, καθώς και οι μεγάλοι καταναλωτές που εισάγουν καύσιμα για ίδια κατανάλωση. Η υποχρέωση αυτή μπορεί να μεταβιβάζεται στον Φορέα έναντι ανταλλάγματος (ειδικού τέλους) που θα εισπράττεται κατά τον εκτελωνισμό των προϊόντων. 


σχετικα αρθρα