Ορκίστηκαν σήμερα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και ο νέος δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Λαμπρινός.

Κατά την τελετή ορκωμοσίας, ο δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε ως βασική προτεραιότητα την καθημερινότητα των πολιτών και δεσμεύθηκε πως θα παραχθεί έργο τηρώντας τις αρχές της αξιοκρατίας και διαφάνειας, άξιο της τιμής που τους έγινε να αναδειχθούν νέα Δημοτική Αρχή όπως ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Η συγκυρία το ξέρετε όλοι, δεν είναι ευνοϊκή. Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση του Δήμου σε μια εποχή που η Αυτοδιοίκηση δοκιμάζει τα όρια της αντοχής της από τη συνεχή περικοπή πόρων, οι πολίτες. εξαντλημένοι και ανασφαλείς, αγωνιούν για το αύριο - κάποιοι βιώνουν ήδη συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης-, και το κοινωνικό κράτος καταρρέει συμπαρασύροντας τις ελπίδες για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας», είπε.

Ο κ. Λαμπρινός υπογράμμισε ακόμη πως η πραγματικότητα δεν περιμένει. Με τις δικές μας δυνάμεις, υπογράμμισε με τις δικές μας πηγές, με ευρηματικότητα, με σκληρή δουλειά, με φαντασία, με ό,τι καλύτερο διαθέτουμε, πρέπει καθένας από εμάς ξεχωριστά να εργαστεί για την στήριξη των αδυνάτων και την ανάπτυξη του τόπου. Να ενώσουμε τα χέρια και τις δυνάμεις μας γιατί η κρίση δεν πέρασε.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε λέγοντας πως «Θα πασχίσουμε, θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, θα δουλέψουμε όσο χρειαστεί και θα τα καταφέρουμε»

Ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε όλους που μετείχαν στη «Δύναμη Πολιτών» Σας ευχαριστώ είπε, για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη, την αδιάσπαστη ενότητά σας και τον αγώνα που δώσατε. Βάλαμε ένα παραπάνω στοίχημα με τον εαυτό μας και τους δημότες του Ηρακλείου. Θελήσαμε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι πράγματι ανεξάρτητη και πράγματι συμμετοχική. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό! Οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν θα τους διαψεύσουμε.

Αφού επεσήμανε ότι «μας περιμένει σκληρή δουλειά, αλλά το στοίχημα θα το κερδίσουμε» απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα βρίσκεται πίσω, στο παρελθόν. Μπροστά μας υπάρχει μόνο το Ηράκλειο. Γι' αυτό έχουμε να δουλέψουμε και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Οι καιροί δεν επιτρέπουν να πολεμάμε ανεμόμυλους, ούτε να ξοδευόμαστε σε άκαρπες κι άσκοπες αντιπαραθέσεις.

Όσον αφορά στο προσωπικό του Δήμου, υπογράμμισε ότι «δεσμευόμαστε να κάνουμε το παν για να το εμπνεύσουμε με την πράξη μας και να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του»

Καταλήγοντας ο κ.Λαμπρινός, σημείωσε ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας και θα τις υπερβούμε αν χρειαστεί, για να γίνει το Ηράκλειο όπως το ονειρευτήκαμε. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Κουράκης από την πλευρά του ευχήθηκε καλή και ωφέλιμη θητεία. Επανέλαβε για λάσπη και ψευδείς ειδήσεις που δέχθηκε ενώ δήλωσε υπερήφανος για την πορεία των 12 ετών που είχε στο Δήμο.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος ενώ παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ροκαδάκης, βουλευτές , δήμαρχοι περιφερειακών δήμων και πολλοί Ηρακλειώτες που είχαν κατακλύσει την Βασιλική του Αγίου Μάρκου.