Προσπάθειες προώθησης της τοπικότητας, αλλά και εξωστρέφειας των προϊόντων του δήμου Φαιστού ξεκίνησαν στο πλαίσιο της δράσης «Καταναλώνουμε τοπικά».

Μετά από πρωτοβουλία του δήμου Φαιστού και της δημάρχου Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη για πρώτη φορά στα δεδομένα της περιοχής, εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σε μια ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο στις Μοίρες.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσικριτζάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μανιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φασομυτάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι απ’ όλο το δήμο, πλήθος εκπροσώπων φορέων, αλλά και τοπικοί επιχειρηματίες.

Στην αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των τοπικών προϊόντων και προώθησης τους όχι μόνο στο πλαίσιο του δήμου και του νομού, αλλά και στο εξωτερικό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη στην εισήγηση της. Αναφορές έκανε επίσης η δήμαρχος στις ως τώρα δράσεις του δήμου και προσπάθειες ενδυνάμωσης των τοπικών προϊόντων αλλά και της εικόνας του δήμου. Η κ. Πετρακογιώργη απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για προώθηση των τοπικών προϊόντων και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας πως «πρωταρχικός στόχος είναι μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και οργάνωσης να δουλέψουμε όλοι μαζί με πρώτο και κύριο μέλημα μας τα προϊόντα του δήμου μας».

Οι παραγωγικοί φορείς από την πλευρά τους είδαν θετικά την όλη κίνηση, υποστηρίζοντας πως οι δράσεις σε επίπεδο δήμου Φαιστού πρέπει να οργανωθούν και να ομαδοποιηθούν.

Γενικότερα οι προτάσεις κινήθηκαν στο δίκτυο εξωστρέφειας των προϊόντων προς άλλες αγορές, αλλά και τόνωσης της προώθησης τους σε τοπικό και ελλαδικό επίπεδο.

Όλοι οι συμμετέχοντες βέβαια αναγνώρισαν το δύσκολο του εγχειρήματος, εκτιμώντας πως οι δυσκολίες θα είναι πολλές και ποίκιλλες λόγω συνθηκών. Στο σύνολο τους όμως φάνηκαν διατεθειμένοι να συμμετέχουν στο διάλογο, αλλά και να ξεκινήσουν συλλογικές δράσεις.