«Όταν τον σκότωνα ένιωθα πόνο και εκδίκηση» εξομολογείται ο παιδοκτόνος του Άστρους Κυνουρίας, μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου. 

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο 75χρονος Γιώργος Μπαρλάς δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω μετανιώσει που σκότωσα τον γιο μου. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, με τις υπάρχουσες συνθήκες θα έκανα το ίδιο. Τουλάχιστον πριν πεθάνω είδα την καταστροφή μου».

Ο παιδοκτόνος αναφέρει ότι «η βία γέννησε τη βία» επισημαίνοντας ότι «ο γιος μου περίμενε κάθε φορά τις γιορτές, προκειμένου να έρθει από την Αθήνα και να μας ξυλοκοπήσει, να μας βασανίσει. Έτσι έπαιρνε τη δόση του». 

Ο ίδιος δηλώνει για τον φόνο του 39χρονου γιου του, Γιάννη ότι «δεν ήταν μία απόφαση στιγμής, ότι μου έκανε κάτι εκείνη την ώρα και πήρα το όπλο και τον σκότωσα. Είναι μια υπομονή 25 και πλέον ετών».

Παράλληλα σημειώνει στην εφημερίδα: «Με απειλούσε πολλές φορές. "Δεν μ’ ενδιαφέρει. Θες να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα, θες να πας στην Αστυνομία, θες να πας στον εισαγγελέα, εμένα δεν μπορεί να μου κάνει κανείς τίποτα", μου έλεγε».

Σε ερώτηση όμως, γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός στις Αρχές, δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις. 

Ο ίδιος εξομολογείται ότι φοβόταν «για τη στιγμή που θα πέθαινα και θα τον άφηνα πίσω. Δεν ήμουν σίγουρος για τα άλλα μου παιδιά και τα εγγονία μου. Με απειλούσε ότι θα τα σφάξει και θα τα περνάει μπροστά, δηλαδή είναι πράγματα που δεν λέγονται».