Με ισχυρές βροχές και χαλαζόπτωση μπήκε ο Σεπτέμβριος και η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας με την μέγιστη να φτάνει στους 30 βαθμούς.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη με τις βροχές να «χτυπούν» την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Επίσης στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, οι οποίες στη δυτική Ελλάδα είναι πιθανό να είναι ισχυρές κατά διαστήματα. 

Στην υπόλοιπη  χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και αργότερα στην ανατολική, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στη Θράκη.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα στα θαλασσιά τοπικά 6 μποφόρ και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές η πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια οπού θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.
 
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση τη νύχτα.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στα θαλασσιά μέχρι 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.