Μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξετάζει ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος προανήγγειλε πως θα ζητείται... ταυτότητα για την είσοδο σε όσους χώρους του ιδρύματος παρατηρούνται προβλήματα. 

«Δεν θα φωνάξω την Αστυνομία, αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου», τόνισε, σε συνένευξή του στα «Νέα».

Επίσης, ο κ. Φορτσάκης εξήγησε ότι «τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη». 

«Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Πρώτη σύσκεψη υπό τον νεό πρύτανη

Την πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες του για τα θέματα της διοίκησης του ιδρύματος, είχε σήμερα ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης των αναπληρωτών του.

Καθήκοντα γραμματέα του Ιδρύματος ανέλαβε ο καθηγητής Κώστας Φασούλης, ενώ συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα της Συγκλήτου, καθώς και το θέμα που έχει ανακύψει με τη νέα σύμβαση σίτισης των φοιτητών.

Εξάλλου, αναζητήθηκαν λύσεις στα θέματα φύλαξης και καθαριότητας του Ιδρύματος.

Την πρώτη σύσκεψη υπό την προεδρία του νέου πρύτανη απασχόλησε και το θέμα της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε χθες κατά τον αγιασμό, καθώς την τελετή παρενόχλησαν περίπου είκοσι φοιτητές, φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαγραφής άλλων φοιτητών, που είναι στην κατηγορία των «αιωνίων».