Κανονικά θα αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους για τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, στόχος είναι σύμφωνα με τα όσα απάντησε στον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, η εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για το έτος 2013 να είναι διπλάσια εκείνης του προηγούμενου έτους, να ανέλθει στα 260 εκατ. ευρώ και να αποπληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους

Όπως διαβεβαίωσε, οι κτηνοτρόφοι των οποίων τα κοπάδια προσβλήθηκαν από καταρροϊκό πυρετό θα αποζημιωθούν κανονικά, και υπενθύμισε πως κάτι τέτοιο προβλέπεται σε υπουργική απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί.

«Έχουμε κινηθεί ήδη, για να έχουμε αυξημένα κονδύλια και να αντιμετωπιστούν όλα κανονικά, από τις ανάγκες του σιτηρέσιου για την ευλογιά, μέχρι τις αποζημιώσεις θανόντων ζώων κ.ο.κ.. Και για εντομοαπωθητικά έχουν προβλεφθεί τα χρήματα εγκαίρως» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Κύριε υπουργέ, δεν πήρατε μέτρα» ανέφερε ο κ. Μωραΐτης αναπτύσσοντας την ερώτησή του.

«Έχετε διαλύσει στην κυριολεξία τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Πραγματικά, οι λίγοι δημόσιοι κτηνίατροι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλές φορές με αυτοθυσία. Είναι όμως, λίγα τα μέσα , έχετε κόψει ακόμη και τα έξοδα κίνησης, τα έξοδα μεταφοράς και βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να μετακινηθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων , ο βουλευτής του ΚΚΕ.