Σπείρα εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη που παρίστανε τους υποψήφιους ενοικιαστές διαμερισμάτων «ξαφρίζοντας» τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους.

Οι δράστες είναι 38χρονος άντρας και τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι έβρισκαν ξενοίκιαστα διαμερίσματα και στη συνέχεια επικοινωνούσαν με τους κατά προτίμηση ηλικωμένος ιδιοκτήτες τους προσποιούμενοι τους επίδοξους ενοικιαστές. 

Έπειτα, έκλειναν ραντεβού με τα ανυποψίαστα θύματα προκειμένου να τα επισκεφθούν δήθεν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της εκμίσθωσης. Αφού έμπαιναν σαν κύριοι στο σπίτι, οι δράστες αποσπούσαν με διάφορους τρόπους την προσοχή των ηλικιωμένων και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άρπαζαν χρυσαφικά και χρήματα.

Η δράση της σπείρας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2012 και απέσπασαν από 13 ηλικιωμένους κοσμήματα αξίας 62.000 ευρώ, όπως και χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τις 13.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι δράστες εμφανίζονταν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ενώ οι γυναίκες-μέλη της σπείρας, προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες συστήνονταν με τις ιδιότητες της γιατρού και της φοιτήτριας.