Συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Φλώρινας έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 19.30 στην πλατεία της πόλης.

Με αφορμή το συλλαλητήριο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βασίλης Αντωνιάδης κατήγγειλε τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς φαρμακοποιό λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο της Φλώρινας (ΓΝΦ), που έχουν ως αποτέλεσμα οι πολίτες ή στον ιδιωτικό τομέα ή στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

"Ζητούμε άμεση κάλυψη των μόνιμων κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων, στελέχωση και επαρκή χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και του Νοσοκομείου για να μπορεί να λειτουργήσει. Από το 2010, η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 40%, ενώ ο προϋπολογισμός μειώθηκε" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αντωνιάδης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι από το 2012 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διορισμός σε μόνιμη θέση, αποχώρησαν εννέα γιατροί, ο φαρμακοποιός, 23 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ το φαρμακείο το διαχειρίζονται νοσηλεύτριες με την κάλυψη του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, με φόβο, όπως λέει, γιατί δεν είναι ασφαλές. 

 "Υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια βασικών ειδών, όπως τα αντιδραστήρια και τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο" υποστηρίζει ο κ. Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλήματα αντιμετωπίζουν η Παιδιατρική, η Ορθοπαιδική και η Χειρουργική κλινική. "Το πρόβλημα της Παιδιατρικής συμπαρασύρει και τη Μαιευτική. Ειδικευόμενοι γιατροί δύσκολα έρχονται γιατί δεν υπάρχουν και ειδικοί. Ο μοναδικός χειρουργός θα συνταξιοδοτηθεί και το Νοσοκομείο θα μείνει χωρίς χειρουργό, γιατί βάσει της μνημονιακής πολιτικής, όταν ένας γιατρός συνταξιοδοτείται, καταργείται η θέση του. Τελευταία, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με την κάλυψη των θέσεων, με μετακινήσεις γιατρών από όμορους νομούς, ενώ η τοποθέτηση επικουρικών γιατρών και προσωπικού καθυστερεί. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου βρίσκεται, σήμερα, στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και να διεκδικήσει θέσεις γιατρών" προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης.