Παραμένουν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη από τις 8 το πρωί σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος τους επισήμανε τις προσπάθειες που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την επίλυση των προβλημάτων τους και ειδικότερα ότι το κόμμα πίεσε και πέρασε διάταξη σύμφωνα με την οποία σε όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αναγνωρίζονται πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, με την καταβολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού σε 60 δόσεις, κάτι που αφορά περίπου 400- 500 άτομα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι από τους περίπου 300 που προορίζονταν για να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μετά από πίεση του ΠΑΣΟΚ μετατάχθηκαν τελικά σχεδόν 550 άτομα.

Σύμφωνα με πηγές πάντως της Χαριλάου Τρικούπη το γεγονός πως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανήμερα της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη και ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, οι σχολικοί φύλακες μετέβησαν στην Αθήνα από πολλές περιοχές της Ελλάδας για προγραμματισμένο ραντεβού τους με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.