current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:46

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται στη ΔΕΘ

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται στη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ).

Δημοσίευση 14:46’
αρθρο-newpost

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται στη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ).

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται στη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ), στο διάστημα 6-14 Σεπτεμβρίου, η οποία παρουσιάζει -σύμφωνα με τους διοργανωτές- δυναμική συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

 Στη φετινή ΔΕΘ παρουσιάζουν τα προϊόντα τους 1000 εκθέτες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2012 και αυξημένος σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα, το 35% αυτών συμμετέχουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, γεγονός που αποδίδεται από τους διοργανωτές στον αυξανόμενο δυναμισμό της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, ο οποίος προσελκύει στην έκθεση -και συνεπώς στην πόλη- περισσότερες επιχειρήσεις ως εκθέτες.

Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία – Εκτιμήσεις για έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Η αυξημένη αυτή προσέλευση έχει γεμίσει τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ιδίως τις μεγάλες μονάδες, η πληρότητα των οποίων αγγίζει το 100% για τις ημέρες της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσο Τζήκα. Προϊδεάζει δε για την εισροή εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη.

 Συμμετοχές εναρμονισμένες με τις προσδοκίες για το ΑΕΠ

“Ίσως είναι η πρώτη χρονιά εδώ και χρόνια που έχουμε τόσο μαζική συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο κ.Τζήκας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της 79ης ΔΕΘ, ενώ ερωτηθείς πού αποδίδει αυτό το φαινόμενο, δήλωσε: “Σύμφωνα με εκτιμήσεις και στοιχεία της παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Εκθέσεων (UFI), η εκθεσιακή αγορά είναι η πρώτη που ακολουθεί τις αυξομειώσεις του ΑΕΠ. Όταν το ΑΕΠ μειώνεται είναι η πρώτη που καταγράφει μείωση, όταν αυξάνεται, η πρώτη που σημειώνει άνοδο”.

 Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε ότι το σύνολο των χώρων της έκθεσης, υπαίθριων και στεγασμένων έχει καλυφθεί, ενώ η συμμετοχή δημόσιων οργανισμών είναι μικρότερη του 5% και αφορά συμμετοχές που σχετίζονται κυρίως με την τεχνολογία και με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ωράριο λειτουργίας και τιμές εισιτηρίων

Το ωράριο λειτουργίας της 79ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Το πρώτο Σάββατο θα είναι ανοιχτή από τις 12:30 έως τις 22:00 και την Κυριακή μεταξύ 10:00 και 22:00. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 16:00 έως τις 22:00, ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13 και 14 Σεπτεμβρίου) θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ το Σάββατο των εγκαινίων (6/9) και τις καθημερινές (8-12 Σεπτεμβρίου), ενώ αυξάνεται σε 5 ευρώ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13-14 Σεπτεμβρίου).

Το οικογενειακό εισιτήριο είναι 10 ευρώ, ενώ οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) θα πληρώνουν 3 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. Όλα τα περίπτερα της ΔΕΘ είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ. Μέγας Χορηγός της 79ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ και επίσημη τράπεζα τής διοργάνωσης η Εθνική.


σχετικα αρθρα