Στον εντοπισμό και στη σύλληψη 64 παράτυπων μεταναστών, τους οποίους μετέφεραν με θαλαμηγό στην Πάτμο τρεις αλλοδαποί διακινητές, προχώρησε η λιμενική Αρχή του νησιού, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Οι τρεις διακινητές, που επίσης συνελήφθησαν, είχαν δηλώσει ότι αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα στη θαλαμηγό και όταν τους ζητήθηκε δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Ύστερα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η θαλαμηγός είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, μεταφέροντας στο νησί 64 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 12 ανήλικους, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς σε τρεις διαφορετικές περιοχές του νησιού.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου, κατασχέθηκαν η θαλαμηγός, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος, καθώς και 7.700 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών διακινητών.

Εξάλλου, άλλοι 50 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα στην παραλία Καρφά ανατολικά της Χίου χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στη Χίο. Αναμένεται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Επίσης, 40 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Ηραίου στη Σάμο. Τους μετανάστες πιθανόν αποβίβασε κάποιο σκάφος στην περιοχή.