Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι η μετεγκατάσταση των δύο σταθμών του ΚΤΕΛ, Λιοσίων και Κηφισού, στον Ελαιώνα προχωρά πλέον από το υπουργείο Υποδομών. Η σχετική μελέτη είχε εκπονηθεί πριν από δέκα χρόνια από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την συγκεκριμένη μετεγκατάσταση που έχει κριθεί τουλάχιστον αναγκαία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή των νέων λειτουργικών εγκαταστάσεων βγαίνει από τα συρτάρια και η εταιρεία Αττικό Μετρό αναμένεται να αναλάβει να «τρέξει» τον διαγωνισμό και να αναλάβει ρόλο  τεχνικού συντονιστή της κατασκευής του έργου.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατ. ευρώ.

Όπως προβλέπει η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

Πάντως τη σημασία της υλοποίησης του έργου έχουν επισημάνει και οι συγκοινωνιακοί φορείς που εκτιμούν ότι η μετεγκατάσταση των δύο υφιστάμενων κεντρικών σταθμών στον Ελαιώνα θα φέρει μεγάλη ανάσα στην πρωτεύουσα.

 

TAGS