Δεν είναι εθιμοτυπικά τα συλλαλητήρια της ΔΕΘ, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Όπως επεσήμανε, αποτελούν κάθε χρονιά «την έναρξη μιας νέας αγωνιστικής σεζόν για τις διεκδικήσεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Με την ευκαιρία τής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, ο ίδιος χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ως αδιέξοδη, αντεργατική, αντιδημοκρατική και αυταρχική, ενώ είπε χαρακτηριστικά:

«Μπαίνουμε σε μία πολύπλοκη πολιτική πραγματικότητα, που έρχεται να τροφοδοτήσει την οικονομική κρίση. Θα υπάρξουν νομίζω εξελίξεις, όπου θα δούμε να συμβαίνει το αντίστροφο από ό,τι το 2010, όταν ήταν οι οικονομικές εξελίξεις, που προκάλεσαν πολιτικές ανακατατάξεις».

Ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε ακόμη ότι, όπως πληροφορήθηκε σήμερα, στις 2 Οκτωβρίου πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα κλιμάκιο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, μαζί με δύο πανεπιστημιακούς νομικούς, ώστε να δρομολογηθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την πράξη 6 του υπουργικού συμβουλίου, βάσει της οποίας μεταφράστηκαν σε μέτρα οι προβλέψεις του Μνημονίου 2.