Δικαίωση για τους συμβασιούχους του Δημοσίου αποτελεί η σημερινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Το ανώτατο δικαστήριο με ψήφους 26 υπέρ και 19 κατά έκρινε ότι μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μόνον για την περίοδο πριν το 2001, οπότε έγινε Συνταγματική αναθεώρηση και το Σύνταγμα με διάταξή του απαγόρευσε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.  Για τους μετά το 2001 το δικαστήριο δεν έβγαλε καμία σχετική απόφαση.

Σημειώνεται ότι πριν τη σημερινή ολομέλεια είχαν προηγηθεί δύο αρνητικές εισηγήσεις κατά τις μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι έξω από τον Αρειο Πάγο άνοιξαν σαμπάνιες και ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και δικαίωσης, πανηγυρίζοντας για την απόφαση του δικαστηρίου.

"Πρόκειται για απόφαση η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα και υποχρεώνει την Κυβέρνηση να αναζητήσει πολιτική λύση για την δικαίωση χιλιάδων νέων ανθρώπων που για χρόνια είχαν εμπλακεί σε περιπέτεια και ομηρία" σημείωσε σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των τεσσάρων εργαζομένων στον ΟΠΑΠ την περίοδο 1996-1998 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

«Οι εργαζόμενοι οι οποίοι διαχρονικά αποτέλεσαν τα θύματα του πελατειακού κράτους και των αλληλόχρεων λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων που εναλλάσσονταν στην Κυβέρνηση, πρέπει επιτέλους σήμερα να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό και δίκαιο τρόπο» κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.