Η υπομονή είναι μία από τις σπουδαιότερες αρετές σε μια προσωπικότητα και συνήθως στο τέλος μας ανταμείβει με τον τρόπο της.

Είναι απαραίτητη σε κάθε είδους σχέση είτε αυτή είναι οικογενειακή, είτε ερωτική, είτε επαγγελματική είτε οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο νους σας. Μας σώζει από τρομερές γκάφες και μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα όταν τίθεται θέμα ακεραιότητας χαρακτήρα και ωριμότητας.

Έτσι λοιπόν, όταν η πεθερά σας είναι εχθρική, απόμακρη, σιωπηλή ή απορριπτική, μην την πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα. Ξεχάστε την πρώτη αντίδραση που σας ήρθε στο μυαλό (δηλαδή να της ξεριζώσετε τα μάτια) δείξτε υπομονή. Είναι σαν να εκπαιδεύετε ένα χρυσόψαρο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Το χτίσιμο μιας καλής σχέσης με τα πεθερικά σας, απαιτεί πέρα και πάνω από όλα, υπομονή, καθώς πολύ συχνά πρόκειται για ανθρώπους ανυποχώρητους με μηδενική ελαστικότητα. Δώστε τους το καλό και ώριμο παράδειγμα και εκείνοι με τη σειρά τους μπορεί και να σας μιμηθούν. Tο μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την υπομονετική στάση που θα επιδείξετε, θα επαναπροσδιοριστούν τα αισθήματα που έτρεφε η πεθερά για εσάς και αντίστοιχα.