current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:13

Συνελήφθη 47χρονος μεγαλo-κακοποιός στο Μενίδι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον 47χρονος επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σωρεία εγκλημάτων.

Δημοσίευση 12:13’
αρθρο-newpost

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον 47χρονος επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σωρεία εγκλημάτων.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον 47χρονος επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σωρεία εγκλημάτων και εντοπίστηκε στο Μενίδι.

Πιο αναλυτικά, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε δύο δολοφονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, δέκα ένοπλες ληστείες, μία υπόθεση αρπαγής ατόμου, καθώς κλοπές.

Οι δολοφονίες

Το απόγευμα στις 10-12-2013, ο 47χρονος μαζί με έναν από τους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κρατώντας καραμπίνα και πιστόλι, πήγαν σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, με μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί τέλη Ιουλίου 2013, από την περιοχή του Νέου Φαλήρου. Μπήκαν σε παράπηγμα, όπου διέμενε ένας 41χρονος και με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500-600 ευρώ, ενώ εξανάγκασαν τον 41χρονο κουμπάρο του θύματος να τους ακολουθήσει.

Όταν ο 41χρονος πήρε μία καραμπίνα και προσπάθησε να τους ακολουθήσει τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του 41χρονου κουμπάρου του θύματος, τον οποίο εξανάγκασαν με την απειλή των όπλων να οδηγήσει το όχημα, εγκαταλείποντας τη δίκυκλη μοτοσικλέτα. Έπειτα από απόσταση 1,5 περίπου χλμ, μπήκαν σε όχημα συνεργών τους, αφήνοντας ελεύθερο τον 41χρονο.

Οι απόπειρες δολοφονίες

Ο 47χρονος κακοποιός μαζί με άλλα άτομα, είχαν συγκροτήσει από τον Ιούλιο του 2012 εγκληματική οργάνωση, δομημένη και διαπράττοντας ανθρωποκτονίες και ένοπλες ληστείες.

Προέκυψε ότι η παραπάνω εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται σε:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας αντίστοιχα, το μεσημέρι της 30-7-2014, σε εταιρεία εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων στον Ασπρόπυργο.

Πιο συγκεκριμένα, δύο άνδρες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με κράνη εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, απείλησαν με όπλο την ιδιοκτήτρια της εταιρίας και αφαίρεσαν 1.500 ευρώ περίπου, καθώς και την τσάντα της με άγνωστο χρηματικό ποσό. Στο σημείο βρισκόταν και εργαζόμενος της εταιρείας, τον οποίο οι δράστες φεύγοντας, πυροβόλησαν μία φορά, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα κλοπής σε βάρος αλλοδαπού το τον Αύγουστο του 2012 στον Ασπρόπυργο.

Ο αλλοδαπός αντιλήφθηκε την παρουσία εντός της οικίας του ενός άνδρα, που φορούσε κουκούλα και κρατούσε πολεμικό όπλο. Ο αλλοδαπός, μαζί με τον γιο του επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος βγήκε από το σπίτι και επιχείρησε να μπει σε όχημα που τον περίμεναν δύο συνεργοί του, οι οποίοι μόλις κατάλαβαν ότι τους κυνηγούσαν πυροβόλησαν τον πατέρα με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα πόδια.

Οι ένοπλες ληστείες

Επίσης, η εγκληματική οργάνωση ενέχεται στις εξής ένοπλες ληστείες:

  • Σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Ασπρόπυργο την 12-11-2013.
  • Σε μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 16-11-2013
  • Σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Ασπρόπυργο, την 16-11-2013.
  • Σε περίπτερο στον Ασπρόπυργο, την 1-12-2013.
  • Σε παντοπωλείο στον Ασπρόπυργο, την 2-12-2013.
  • Σε σούπερ μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 12-6-2014.
  • Σε μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 16-6-2014.
  • Σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Ασπρόπυργο, την 30-6-2014.
  • Σε μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 11-7-2014.
  • Σε εταιρεία στις Αχαρνές, την 15-7-2014.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν οι δράστες από τις ληστείες, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ.

Η δολοφονία επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη τον Απρίλιο 2014

Υπενθυμίζεται ότι τότε δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του. Ο 63χρονος, συνεπλάκη με έναν από τους δράστες, ενώ ο άλλος εισήλθε στο όχημα και αφαίρεσε χαρτοφύλακα με χρήματα. Κατά τη συμπλοκή ένας από τους δράστες, πυροβόλησε τον 63χρονο, με πυροβόλο όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. 

Για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία σε βάρος του 63χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 47χρονου.

 


σχετικα αρθρα