current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:30

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο ΣτΕ για τις αποδοχές των ενστόλων

Στο ΣτΕ συνεχίζεται η διάσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής που εξετάζει το αίτημα των ενστόλων για συμμόρφωση της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 15:30’
αρθρο-newpost

Στο ΣτΕ συνεχίζεται η διάσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής που εξετάζει το αίτημα των ενστόλων για συμμόρφωση της κυβέρνησης.

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάσκεψη της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου Σωτ. Ρίζο, για την αίτηση των ενστόλων που ζητούν να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στις αμετάκλητες αποφάσεις του δικαστηρίου για τις περικοπές των αποδοχών τους.

Η επιτροπή δεν ολοκλήρωσε και θα συνεχίσει μέσα στις επόμενες μέρες τη διάσκεψη, σε ημερομηνία που θα ορίσει ο κ. Ρίζος (εκτός από τον κ. Ρίζο, μέλη της Επιτροπής είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Δημήτρης Αλεξανδρής).

Σημειώνεται ότι η διάσκεψη έγινε πίσω από κλειστές πόρτες διότι το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δύο πλευρών (κυβέρνησης και ενστόλων) να παρασταθούν.

Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταβάλει τις διαφορές των αποδοχών τους.

Όμως δεν υπήρξε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ και έτσι οι ένστολοι κατέθεσαν τον περασμένο μήνα αιτήσεις στην Επιτροπή Συμμόρφωσης ζητώντας να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στην αμετάκλητη δικαστική απόφαση της Ολομέλειας.

Τις αιτήσεις κατέθεσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.


σχετικα αρθρα