Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ και αυστηρές ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος επιβάλλονται:

-Αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 6 μήνες
- Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες, ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης
-Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για επιβατηγά και 250 ευρώ για δίκυκλα.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις ότι η άδεια ικανότητας οδηγού και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος επιστρέφονται στους κατόχους πριν από την παρέλευση των περιόδων που προβλέπονται, με την προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του προστίμου και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα οχήματα και τις επιστροφές των πινακίδων κυκλοφορίας, για την επίσπευση των διαδικασιών.