Την πρόταση του για ένταξη των νοσοκομείων "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο" στο ΕΣΥ επανέλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος στην σημερινή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Παιδείας με τις διοικήσεις των δυο πανεπιστημιακών νοσοκομείων, τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω χρεών.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και – σε πρώτη φάση - φαίνεται ότι ξεπεράστηκε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δυο νοσοκομεία, καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί τους θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα «περάσουν» επίσημα στον τακτικό προυπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.

"Δουλεύουμε σε κοινή ατζέντα με το υπουργείο Υγείας για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία", είπε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Τόνισε ότι λύθηκαν τα διαδικαστικά και άμεσα ζητήματα των νοσοκομείων και πρόσθεσε ότι θα γίνει αξιολόγηση τους από διεθνείς αξιολογητές με βάση τριετείς συμφωνίες.

"Δώσαμε λύσεις για το τώρα" σχολίασε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι "έγινε υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών". Ο υπουργός πρότεινε ακόμη τη σύσταση ενός Επιμελητηρίου Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος, μετά την συνάντηση, αναφέρθηκε και στο θέμα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Όπως ανακοίνωσε, το νοσοκομειο επισκέφθηκε σήμερα ελεγκτής, μετά τις δηλώσεις των υπευθύνων του ότι δεν έχει κρεβάτια και νοσοκομειακό υλικό.