current views are: 1

6 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:01

Διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – Ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν, χωρίς επεισόδια, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Δημοσίευση 17:01’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκαν, χωρίς επεισόδια, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Ολοκληρώθηκαν, χωρίς επεισόδια, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Οι πορείες ξεκίνησαν από τρία διαφορετικά σημεία, τις πλατείες Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας και την Καμάρα, και οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια διαλύθηκαν. Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε και η πορεία που πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ με τερματισμό στο λιμάνι.

Αυτή την ώρα παραμένουν κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μικρές ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαθίσταται σταδιακά. 

Δηλώσεις των συνδικάτων

«Με το σημερινό μας μαζικό συλλαλητήριο εγκαινιάζουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν. Οι εξαγγελίες είναι στον αέρα. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι συνάδελφοι μας υποφέρουν. Ημίμετρα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής, που θα δώσει στον κόσμο της εργασίας την ώθηση που απαιτείται και θα δώσει στην οικονομία μια αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που συμμετέχει στο συλαλλητήριο της ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία, την αποβιομηχάνιση, τα φαινόμενα απλήρωτης και μαύρης εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επιχειρήσεις που κλείνουν και σε άλλες «εργασιακές πληγές» και σε «προβλήματα που ζητούν λύσεις».

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη, το 40% της Β. Ελλάδας παλεύει με την ανεργία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ και πρόσθεσε: «Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε ούτε και θέλουμε να την αποδεχτούμε. Απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα ένα τέλος».

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρεστιμό το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Παϊδας, που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την εφαρμογή μέτρων, όπως η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα και η αξιολόγηση.

Προσυγκεντρώσεις πραγματοποίησαν, στην πλατεία Αγίας Σοφίας οργανώσεις πολιτών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και, στη συμβολή της πλατείας Αριστοτέλους με την οδό Τσιμισκή σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, που με άλλους κλάδους και μαζί με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και βουλευτών του και μελών κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κινήθηκαν προς το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και ενώθηκαν με την πορεία των συνδικάτων.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

«Να δοθεί πανίσχυρη απάντηση του εργαζόμενου λαού στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια», ζήτησε ο κεντρικός ομιλητής και μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

‘Αλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από την «Πρωτοβουλία Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα» στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία, ενώ δημοσιογράφοι – μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ – μαζί και με άλλους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην οδό Αγγελάκη και συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ.

Ολες οι πορείες κινήθηκαν προς την πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου κατέφθασε και η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ. Το ΠΑΜΕ συνέχισε την πορεία του μέσω των οδών Αγγελάκη και Εγνατία με κατεύθυνση προς το λιμάνι.

Παράλληλα, ροδακινοπαραγωγοί πέταξαν ροδάκινα στον δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εμπάργκο από τη ρωσική αγορά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, έγιναν συγκεντρώσεις καθηγητών και μικρομολογιούχων.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν επί ποδός πάνω από 4.000 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν φτάσει από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.


σχετικα αρθρα