Στη σύλληψη ενός 38χρονου και ενός 31χρονου προχώρησε χθες η αστυνομία στα Φάρσαλα και την Καρδίτσα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, μέσω του ΚΤΕΛ Φαρσάλων, τέθηκε υπό επιτήρηση ο χώρος του ΚΤΕΛ, όπου τις πρωινές ώρες σήμερα προσήλθε ο 38χρονος Έλληνας με ταξί και παρέλαβε τέσσερα δέματα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από την Αθήνα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκε το εν όχημα και συνελήφθη ο 38χρονος. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος θα μετέφερε τα δέματα με τα λαθραία τσιγάρα στον 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων στην Καρδίτσα.

Σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, προσήλθε ο 31χρονος αλλοδαπός και παρέλαβε τα λαθραία τσιγάρα, πληρώνοντας ταυτόχρονα και το κόμιστρο της μεταφοράς. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.980 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα προαναφερόμενα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το ταξί, ως μέσο μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων.