Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου αναδείχθηκε σήμερα ο Γρηγόρης Πασπάτης, που προτάθηκε από τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας «Δύναμη Πολιτών», κατά τις διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στη διαδικασία ψήφισαν 47 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Πασπάτης έλαβε 34 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 13 λευκά ψηφοδέλτια.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Μαρία Ξυλούρη-Ξημέρη, που προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Γιάννη Κουράκη, και εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία με 14 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 33 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε ο Αριστείδης Αθανασάκης, που προτάθηκε από τον επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», Ηλία Λυγερό. Ο κ. Αθανασάκης έλαβε 34 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 14 λευκά ψηφοδέλτια.

«Ως Δύναμη Πολιτών, δηλώνουμε ότι θα είμαστε συναινετικοί προς όλους. Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, γιατί χωρίς αυτή δεν θα πετύχουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Εξάλλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην εκλογή του κ. Πασπάτη, σημειώνοντας πως ψηφίστηκε και από δημοτικούς συμβούλους πέραν της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» και πρόσθεσε: «Το φορτίο που αναλαμβάνουμε είναι βαρύ. Απαιτείται η συμβολή όλων και κυρίως των δημοτών. Κρίνοντας από τη μέχρι σήμερα παρουσία μας στον δήμο, τονίζω ότι θα δουλέψουμε προς όφελος των δημοτών και της πόλης».