Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη το πρωί η συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος της αντιπαράθεσης ήταν η παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στον χώρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στην τοποθέτησή του επανέλαβε τα περί εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή, ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Δελή.

Ο κ. Δελής ζήτησε την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ υπέρ της θέσης του κ. Μηταφίδη τάχθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία - Αλληλεγγύη», Ελεάνα Ιωανίδου, σημειώνοντας:

«Θα λειτουργήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στην τοποθέτησή του απάντησε στους κυρίους Μηταφίδη και Δελή:

«Δεν είναι εισαγγελείς για να βγάλουν πόρισμα τι είναι η Χρυσή Αυγή, που έχει εκλεγεί από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Συγκεκριμένα, για τον δήμο Θεσσαλονίκης ως παράταξη με την Ελληνική Αυγή έχουμε αποσπάσει το 8%».

Επιπλέον, τους κάλεσε «να παραθέσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα» και να έρθουν σε αντιπαράθεση για να φανεί «ποιος είναι ο δημοκράτης και ποιος ο φασίστας στη νοοτροπία».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αφού ζήτησε από τον κ. Ματθαιόπουλο «να μην τσουβαλιάζει» τα θέματα, διεμήνυσε πως «η Δημοκρατία θα ισχύσει στο ακέραιο».

Σ΄αυτό το σημείο ο κ. Ματθαιόπουλος διερωτήθηκε:

«Γιατί κοιτάτε εμένα; Εγώ είμαι το πρόβλημα;».

«Για μένα, δεν είστε πρόβλημα» του απάντησε ο πρόεδρος.

Ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Αντιπρόεδρος θα είναι ο Δημήτρης Κούβελας από την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη, ενώ γραμματέας εξελέγη η Γλυκερία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».