current views are: 1

7 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:15

Αυξημένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την εγκληματικότητα στη Ζάκυνθο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε οργανωθεί σε ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου από την Παρασκευή έως και σήμερα Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Δημοσίευση 20:15’
αρθρο-newpost

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε οργανωθεί σε ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου από την Παρασκευή έως και σήμερα Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε οργανωθεί σε ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου από την Παρασκευή έως και σήμερα Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 47 άτομα διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου καθώς και οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας και διατέθηκαν 22 οχήματα, γερανοφόρο όχημα και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε σταδιακά σε συγκεκριμένες φάσεις στοχεύοντας στην προστασία των τουριστικών περιοχών του νησιού. Συνολικά κατά τους ελέγχους: ελέχθησαν 160 οχήματα κάθε είδους ενώ συνελήφθησαν και 16 άτομα εκ των οποίων, τέσσερις για ναρκωτικά, ένας για αποφάσεις, επτά για ηχορύπανση, ένας για παραβίαση σφραγίδας και για ηχορύπανση, τρεις για παράνομη οπλοκατοχή. Επίσης προσήχθησαν επτά αλλοδαποί οι οποίοι ελέγχονται για τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.

Ακόμα κατά τους ελέγχους των Αστυνομικών, βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις του ΚΟΚ, για ταχύτητα, μέθη, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και άλλες παραβάσεις.

Τέλος κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρία μαχαίρια.

Αντίστοιχες, αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, καθώς εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών στα Ιόνια νησιά και εφαρμόζεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου. 


σχετικα αρθρα