Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού διακινητή, της 44χρονης αλλοδαπής συνεργού του, καθώς και δέκα μεταναστών, προέβησαν το βράδυ της Κυριακής οι λιμενικοί στην Κω.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» η Λιμενική Αρχή Κω ειδοποιήθηκε ότι σε προβλήτα του νησιού αποβιβάζονται μετανάστες απο θαλαμηγό. 

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό που εντόπισε έξω από το λιμάνι της Κω τη θαλαμηγό “VAGABOND1” σημαίας Λονδίνου και μέσα σε φουσκωτή λέμβο τους μετανάστες και τους διακινητές.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον χειριστή του σκάφους και τη συνεργό του καθώς και τους μετανάστες οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταφέροντάς τους στο λιμένα Κω.

Παράλληλα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω που μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα εντόπισαν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου τζιπ, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η θαλαμηγός και η φουσκωτή λέμβος, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των 63.400 ευρώ.