Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα στην Ελλάδα, έχει μπει στο σχέδιο ανάπλασης του υπουργείου Παιδείας και όπως ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, «Γκράβα σημαίνει “χαράδρα” και είμαστε αποφασισμένοι όλοι αυτό το σχολείο από “χαράδρα” να γίνει σχολείο κορυφή».

Έτσι το υπουργείο Παιδείας προωθεί την ολική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος στην Γκράβα και όπως τόνισε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου μετά την ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των δημάρχων Αθήνας και Γαλατσίου, κ.κ. Καμίνη και Τσίρο, η ανάπλαση του εν λόγω συγκροτήματος θα αποτελέσει πιλότο και για την διαμόρφωση κι άλλων σχολείων.

Η υπουργός προανήγγειλε ότι το σχολικό συγκρότημα θα γίνει πρότυπο ενεργειακής πολιτικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και θα έχει τη δυνατότητα και να παράγει ενέργεια και να εξοικονομεί.

Παράλληλα θα γίνει πρότυπο ψηφιακό σχολείο, ενώ ήδη τοποθετήθηκαν οι διαδραστικοί πίνακες. «Στόχος είναι να έχουμε ένα σχολείο ανοιχτό όλη την ημέρα για τους πολίτες των δύο δήμων με προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την υπουργό, το σχέδιο ανάπλασης έχει τρία επίπεδα: το βραχυπρόθεσμο, δηλαδή άμεσες παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, το μεσοπρόθεσμο, για να ολοκληρωθούν τα ενεργειακά σχέδια και το μακροπρόθεσμο, προκειμένου να γίνει υπόδειγμα σχολείου σε πανελλαδικό επίπεδο.