Εγκαινιάζεται το γραφείο διαβατηριακού ελέγχου- πύλης εισόδου Σένγκεν στο λιμάνι της Πέτρας, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η λειτουργία του γραφείου στοχεύει στην προσέλκυση απευθείας δρομολογίων από Τουρκία τη νέα χρονιά και φυσικά τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο βόρειο τμήμα του νησιού. 

Ήδη μέσω του γραφείου διαβατηριακού ελέγχου της Πέτρας υλοποιήθηκαν είσοδοι τουριστικών σκαφών στην Ελλάδα. Για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του προγραμματίζεται ταξίδι στη Μυτιλήνη, σκάφους από το μικρασιατικό Ακτσάι στο οποίο θα επιβαίνουν παράγοντες της οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής της περιοχής. Ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού χαρακτήρισε τη λειτουργία της πύλης εισόδου ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Η Πύλη εισόδου στην Πέτρα αποτέλεσε διακαή πόθο των κατοίκων της περιοχής και προσωπικό μου στοίχημα. Ύστερα από προσπάθειες με ποικίλες δυσχέρειες 18 μηνών και την προσωπική αποφασιστική παρέμβαση του πρωθυπουργού το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Πιστεύω πως θα ωφεληθεί όχι μόνο η Βορειοδυτική Λέσβος αλλά ολόκληρο το νησί» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σωτήρης Ζαμτράκης, από την πλευρά του, δήλωσε:«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Λέσβου αναφορικά με την προσέλκυση των τουριστών. Από τον τουρισμό προσδοκούμε πολλά και κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως αυτή με την πύλη εισόδου, συμβάλλει στην τουριστική μας ανάπτυξη. Επόμενος στόχος πλέον είναι η δημιουργία πύλης και στο νότιο τμήμα του νησιού, δηλαδή στο Πλωμάρι».