Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 12 έτη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του άτυχου ενεχυροδανειστή, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, δεμένος χειροπόδαρα στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Οι δράστες της δολοφονίας, τρεις άνδρες και μια γυναίκα -όπως αποκαλύφθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα, οπότε και ομολόγησαν την πράξη τους- τον είχαν δέσει χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και με ένα κομμάτι της τον είχαν στραγγαλίσει.

Το σπίτι είχε γίνει άνω κάτω ενώ από το χρηματοκιβώτιο, που βρέθηκε ανοιχτό, είχαν εξαφανιστεί 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά.

Θύμα αυτής της τραγικής ιστορίας, ο 30χρονος Γιώργος Κοτσιλίδης, ο οποίος μέσω Facebook γνώρισε τη γυναίκα της σπείρας, στην οποία 
επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.

Στην απολογία της εξήγησε το σχέδιο των δραστών.

«Το σχέδιο ήταν να μπω στο σπίτι, και την ώρα που θα έκανα σεξ μαζί του, οι άλλοι τρεις θα έκλεβαν. Εγώ όμως δεν ήθελα να το κάνω. Άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Κατέβηκα κάτω και άκουσα το παιδί να φωνάζει. Τρομοκρατήθηκα! Δεν έκανα τίποτα! Δεν άγγιξα το θύμα».

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «ανθρωποκτόνο δόλο» τον τρόπο με τον οποίο έγινει το έγκλημα:

«Ήταν αδιάφορο για τους κατηγορούμενους εάν θα επιφέρουν το θάνατο του Κοτσιλίδη. Αν δεν είχαν προαποφασίσει το θάνατό του, θα έμπαιναν στο διαμέρισμα όταν ήταν άδειο. Ο δόλος τους ήταν ανθρωποκτόνος», είπε χαρακτηριστικά.