Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εφοδίαζε αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν για χώρες της ΕΕ.

Στην εξάρθρωση σπείρας που εφοδίαζε αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν για χώρες της ΕΕ προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, έξι Σύριοι 20, 24, 24, 42, 30 και 40 ετών, καθώς και ένας 35χρονος Ρουμάνος, εκ των οποίων οι τρεις είναι μέλη της σπείρας.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ενός 24χρονου, ο οποίος συνοδευόταν και θα συνταξίδευε με τον 35χρονο για το Μόναχο, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά και τον συνέλαβαν.

Ακολούθησε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε προμηθευτεί το πλαστό διαβατήριο από άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης. Όπως εξακριβώθηκε, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε κατάστημα ιδιοκτησίας του 58χρονου σε περιοχή της Αττικής, προκειμένου να εφοδιάζει αλλοδαπούς με ανάλογα πλαστά έγγραφα έναντι χρηματικής αμοιβής, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγινε έρευνα στο κατάστημα της Αττικής, εντός του οποίου συνελήφθησαν οι άλλοι πέντε συλληφθέντες.

Κατά την έρευνα στο κατάστημα αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 35.915 ευρώ και 26 δολαρίων ΗΠΑ, δελτίο ταυτότητας κυπριακών και σουηδικών αρχών, άδεια ικανότητας οδηγού των συριακών αρχών, οκτώ κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων και φωτογραφιών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 58χρονο από τη Συρία, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και άγνωστο αριθμό μελών της.