Το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.

Πρόκειται για κοινή θέση των νεοεκλεγέντων δημάρχων της περιοχής που διαμορφώθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης, ωστόσο, εν όψει και των διαδικασιών που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ των οποίων είναι και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Ιι δήμαρχοι των Χανίων συμφώνησαν στην ανάγκη να ενώσουν από κοινού και με άλλους φορείς τις δυνάμεις τους ώστε το αεροδρόμιο να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αποκάλυψε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνταχθεί και σχετικό έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία και στο οποίο θα αναφέρεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην ιδιωτικοποίηση.

Οι δήμαρχοι πιστεύουν πως η διατήρηση του αεροδρομίου στο σημερινό καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου από το δημόσιο, κρατά χαμηλά τους αεροπορικούς ναύλους και δημιουργεί αυξητικές τάσεις στο τουριστικό ρεύμα, ενώ παράλληλα φέρνει σημαντικά έσοδα για το δημόσιο που υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.