Δύο νεαροί, ηλικίας 28 και 26 ετών συνελήφθησαν στους Σοφάδες Καρίτσας ως δράστες σωρείας ληστειών και κακοποιήσεων ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες και ένας ακόμη συνεργός τους που αναζητείται, συγκρότησαν από τον Ιούλιο «δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με διακριτούς ρόλους», σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Τα μέλη της ομάδας ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Αρχικά προέβαιναν σε κατόπτευση οικιών, στις οποίες διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια, όπου με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας προς τους ιδιοκτήτες, αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή. 

Κατά την αποχώρησή τους προκαλούσαν φθορά στο καλώδιο της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται τουλάχιστον στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

  • Στις 07-07-2014 στους Σοφάδες, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 80χρονος και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. 
  • Τον Δεκαπενταύγουστο, στους Σοφάδες, εισήλθαν σε οικία 84χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ και κοσμήματα.
  • Στις 23-08-2014 στους Σοφάδες, φορώντας γάντια και κουκούλες, τύπου «full face», εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 91χρονη και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από κομοδίνο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. 
  • Στις 28-08-2014 στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων, εισήλθαν σε οικία 85χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.