Το παρεμπόριο δεν περιορίζεται στα είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, αλλά εκτείνεται μέχρι και σε ... οικοδομικά υλικά! Η καταγγελία του προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ, Μανώλη Σφυρή, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το παρεμπόριο, προκάλεσε εντύπωση για την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Σφυρή, γνωστή εταιρεία του Ρεθύμνου, εδώ και 1.5 χρόνο, διακινεί"χύμα" τσιμέντο, χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες και εγκαταστάσεις. Με τη δραστηριότητα αυτή, η εταιρεία απειλεί τη βιωσιμότητα νόμιμων εταιρειών, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Σφυρής άφησε αιχμές για Τούρκους εισαγωγείς τσιμέντου, οι οποίοι φέρεται να κρύβονται πίσω από αυτή την ιδιότυπη μορφή παρεμπορίου.

Εν τω μεταξύ, μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από την αστυνομία, τη διεύθυνση εμπορίου, το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό και τη δημοτική αστυνομία θα "σαρώνουν" την αγορά και τις πύλες εισόδου στην πόλη, για την πάταξη του παρεμπορίου.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκεψη που συγκλήθηκε, στην Περιφέρεια, με πρωτοβουλία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Λαμπρινού, με θέμα τις διαστάσεις που έχει λάβει το παρεμπόριο και τους τρόπους καταπολέμησής του.

Οι έμποροι και οι εκπρόσωποι αγοράς τόνισαν ότ η κατάσταση ... έχει ξεφύγει, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το παρεμπόριο στοιχίζει στο κράτος, περίπου 20 δισ. ευρώ το χρόνο.