Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στη Λάρισα από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 18 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο 36χρονος την Τρίτη το μεσημέρι αφαίρεσε από συνεταιρισμό στη Λάρισα σωλήνες χαλκού συνολικού βάρους (41) κιλών, τους οποίους μετέφερε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του σε επιχείρηση επεξεργασίας - ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, όπου και τους πούλησε έναντι του χρηματικού ποσού των (160) ευρώ.

Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 36χρονου, αλλά και του 18χρονου ημεδαπού υπαλλήλου της προαναφερόμενης επιχείρησης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από (02-09-2014) έως προχθές (08-09-2014) αφαίρεσε διαδοχικά από τον ίδιο συνεταιρισμό συνολικά (725) σωλήνες χαλκού, μήκους τριών (3) μέτρων ο καθένας, τους οποίους στη συνέχεια πούλησε σε επιχειρήσεις επεξεργασίας - ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων.

Το αυτοκίνητο του 36χρονου, το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ, καθώς και τέσσερα παραστατικά που αφορούν αγοραπωλησίες χαλκοσωλήνων σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων κατασχέθηκαν. Επιπλέον, μέρος των αφαιρεθέντων σωλήνων χαλκού κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο του συνεταιρισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.