Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του 83χρονου, που σημειώθηκε την Κυριακή στη Χαλκίδα.

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, δύο από την Βουλγαρία και δύο Έλληνες. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έρευνες σε σπίτια, κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν οι δύο αλλοδαποί, κυνηγετικά όπλα και μαχαίρια. Κατά την ανάκριση οι δύο αλλοδαποί ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους λέγοντας ότι κίνητρο τους ήταν η ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράβασης του τελωνιακού κώδικα και κατά περίπτωση της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο Έλληνες, ηλικίας 55 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα, σε περιοχές της Χαλκίδας. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια, όπως επίσης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε, ο 55χρονος, θεωρώντας ότι οι δυο ηλικιωμένοι είχαν εντός του διαμερίσματος πολλά χρήματα και χρυσαφικά, επινόησε και οργάνωσε, με την σύμπραξη του 38χρονου, το σχέδιο, την εκτέλεση του οποίου ανέθεσε στους δύο Βούλγαρους.