Στο πλαίσιο διερεύνησης της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο, ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας σε σπίτι στη Νέα Μάκρη. Τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί από το σπίτι έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι ήταν άδειο, ενώ γείτονες πιθανότατα έχουν αναγνωρίσει τον καταζητούμενο Σπύρο Δραβίλα ως ενοικιαστή. Για τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο, η αστυνομία αναζητά συνολικά τρία άτομα: τον Σπύρο Δραβίλα, τον Γεώργιο Πετρακάκο και τον Σπύρο Χριστοδούλου. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου οι δράστες της ληστείας, με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας του Διστόμου, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

​Στη συνέχεια επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.