Έρευνες σε πέντε σπίτια διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από τις καταγγελίες του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη για παραβίαση υπολογιστή και νόθευση εγγράφων στο Δήμο Μαραθώνα.

Όπως είχε κατήγγειλε ο Ηλίας Ψινάκης, στο πλαίσιο του ελέγχου από τη νέα δημοτική αρχή διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Παράλληλα, καταγγέλθηκε ότι διαγράφηκαν τα ψηφιακά έγγραφα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες στις οικίες πέντε ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.