Δύο αδέλφια καταδικάστηκαν για τον βιασμό της 8χρονης εξαδέλφης τους, τον Αύγουστο του 2008 στην Καλαμάτα.

Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων καταδίκασε σε φυλάκιση 11 και 9 ετών αντίστοιχα τα δύο αδέλφια ηλικίας 20 και 18 ετών, ενώ μειώθηκε κατά ένα χρόνο η πρωτόδικη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έγινε χθες το μεσημέρι με ισχυρή αστυνομική παρουσία. Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ συγγενών, με βρισιές και σπρωξιές, οπότε οι αστυνομικοί φώναξαν για ενίσχυση δυνάμεις της ΟΠΚΕ. Και αργότερα όμως, όσο οι συγγενείς περίμεναν να ξεκινήσει η δίκη, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης.

Η μητέρα της μικρής απομακρύνθηκε κάποια στιγμή από αστυνομικούς όταν πλησίασε απειλητικά τους γονείς των κατηγορούμενων  ενώ ο πατέρας της σ' ένα ξέσπασμα εξαπέλυσε απειλές εναντίον των κατηγορούμενων ανιψιών του.

Για την προστασία των δύο κατηγορούμενων η δίκη διεξήχθη στην αίθουσα του Εφετείου, η οποία επικοινωνεί μέσω εσωτερικής σκάλας με τα κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου.

Ενδεικτικό των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν είναι και το ότι κανένας μάρτυρας, ούτε η παιδοψυχολόγος που διενήργησε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, δεν μπήκε στην αίθουσα χωρίς να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Σημειώνεται ότι ο βιασμός του 8χρονου κοριτσιού έγινε τον Αύγουστο του 2008 σε μια αποθήκη, λίγα μέτρα από το σπίτι του και οι κατηγορούμενοι ήταν τότε 17 και 15 χρόνων αντίστοιχα.

Τη φρίκη που έζησε η μικρή βρήκε τη δύναμη να την εξομολογηθεί στους γονείς της 1 μήνα μετά και οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές, και μετά τη διερεύνηση των ιατρικών στοιχείων αλλά και της κατάθεσης του κοριτσιού ο εισαγγελέας απήγγειλε στους δυο νεαρούς την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία.