Με πορεία διαμαρτυρίας για την έλλειψη μέσων μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο, ξεκίνησε πρώτη μέρα σήμερα το σχολικό έτος στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Οι μαθητές μαζί με τον σύλλογο γονέων του σχολείου, κινήθηκαν στους δρόμους του Ναυπλίου και κατέληξαν έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κοδέλα, με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Αναστάσιο Χειβιδόπουλο. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα και τον ενημέρωσαν ότι με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, αν δεν λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης, κανείς μαθητής δεν θα κινηθεί με ίδια μέσα και θα βρίσκονται κάθε μέρα στον δρόμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι διαγωνισμοί για τα δρομολόγια που αφορούν το μουσικό σχολείο βγήκαν τρεις φορές άγονοι γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από αναδόχους. Για τα υπόλοιπα σχολικά δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, με δηλώσεις του ανέφερε ότι για τυπικούς λόγους σήμερα δεν έγινε η μεταφορά των μαθητών, αλλά από αύριο θα ξεκινήσει κανονικά, πλην ελαχίστων άγονων δρομολογίων, μεταξύ αυτών και του μουσικού σχολείου, για τα οποία εκτίμησε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, από τη Σπάρτη όπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για τον σχολικό αγιασμό, αναφερόμενος στο ζήτημα της σχολικής μεταφοράς, ανακοίνωσε ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα 20 χλμ δεν αποτελούν πλέον κριτήριο της σχολικής μεταφοράς, κι έτσι λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών των μουσικών σχολείων.