Ταξίδεψε από το μακρινό Μπάφαλο των ΗΠΑ, προκειμένου να δει από κοντά τις ανασκαφές που γίνονται στην Αμφίπολη.

Ο λόγος για τον ομογενή Νίκο Πούπαλο, ο οποίος αν και είχε να έρθει στην Ελλάδα εννέα χρόνια, φέτος δεν μπορούσε να μην επισκεφθεί τη χώρα μας.

"Παρακολουθώ το θέμα εδώ και ενάμιση χρόνο. Διαβάζω όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον τύμβο Καστά. Πίστευα ότι θα ανακοινωθεί κάτι στο διάστημα 27-30 Αυγούστου. γι αυτό και προγραμματίσαμε το ταξίδι μας για Ελλάδα για αυτήν την περίοδο", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πούπαλος είναι ένας από αυτούς που ανέβηκαν στο λόφο Καστά, μέχρι το σημείο που επιτρέπουν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο. Η καταγωγή του είναι από τη Χίο αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου έφυγε σε ηλικία 18 ετών για την Αμερική. Τα τελευταία χρόνια οι σπουδές των παιδιών του (ο ένας είναι γιατρός και άλλος πολιτικός μηχανικός) επιβάρυναν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και έτσι, ένα ταξίδι στην Ελλάδα ήταν "απαγορευτικό".

Ως πολιτικός μηχανικός διαβάζει τις ανακοινώσεις και προσπαθεί να "αποκωδικοποιήσει" δημοσιεύματα προκειμένου να καταλάβει αν ο τάφος είναι ασύλητος ή όχι.

"Όπως οι περισσότεροι, ελπίζουμε ο τάφος να έχει σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Όπως και να έχει όμως, από μόνο του το μνημείο είναι ένα σπουδαίο εύρημα", λέει. "Αυτό που θέλω πολύ είναι να βρεθεί τουλάχιστον μια ελληνική επιγραφή...", συμπληρώνει.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τους φίλους μου, με τους οποίους το συζητάμε συχνά. Είναι σπουδαίο για την Ελλάδα", συνεχίζει.